2020. december 14., hétfő

Év végi (pánik) könyves tag


Ez az év senki kedvence nem lesz, gondolom. Ráadásul munkahelyi átszervezések miatt a karácsonyi hangulatom is megcsappant, mivel ki tudja, mi hogy lesz jövőre :/ Pont ez hiányzott még. Ennek fényében szerettem volna egy, a fennmaradó időre vonatkozó taget hozni, ami kicsit pánikolós is, hogy illeszkedjen a hangulatomhoz. 

Van olyan könyved, amit idén kezdtél el és még be akarod fejezni?

Ilyen jelenleg a Harry Potter és a Félvér Herceg, amit legkésőbb péntekig szeretnék befejezni.

Augusztusban elkezdtem Susanne Clarke könyvét is, az irtó vastag (és kis betűs) A Hollókirályt, azonban ezt csak valami csoda folytán fogom tudni befejezni december 31-ig, tekintve hogy eddig mindössze 60 oldalt olvastam.

Milyen új megjelenést vársz?

Kifejezetten nem várok semmit, de az őszi megjelenések közül érdekel a Washington Black és Az iskola Topekában.

Milyen könyveket akarsz elolvasni még az év vége előtt?

Kettő karácsonyi könyvet, kifejezetten az ünnepi időszakra tartogatom ezeket: A Boy Called Christmas és A Bramble House Christmas. Szerintem lesz időm egy harmadikra (talán negyedikre is), de nem tudom, mihez lesz kedvem.

Van-e olyan könyv, ami még talán esélyes lehet az év könyve címre?

Á, nem hiszem :) Azok nálam már betaláltak. De aztán ki tudja.

Elkezdtél már 2021-re tervezni?

Igen, egy kicsit. Mindenképpen szeretném csökkenteni a várólistámat, illetve ismét részt veszek a Havi egy újraolvasás kihíváson, mert az idén is nagyon bejött. Továbbá a saját kihívásaimat is szeretném teljesíteni, vagyis olvasni minden hónapban 1-1 boszorkányos könyvet, valamint elolvasni legalább 3 Georges Simenon regényt, mivel őt nagyon szeretem. Szeretnék több klasszikust olvasni (Henry James, Edith Wharton és Shirley Jackson angolul), visszatérni Margaret Atwoodhoz és Mary Alice Monroe-hoz és azt is elterveztem, hogy jövőre inkább előrendelnék könyveket, mivel tudom, hogy azok nagyon számítanak a kiadónak.

Ha van kedvetek, töltsétek ki ti is ezt a taget :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése