2020. január 2., csütörtök

Várólista csökkentés 2020 és Havi egy újraolvasás 2020

Egy időben kerültem a kihívásokat, mert negatív nyomásként éltem meg, és ahogy bekerült a "kell" szócska az olvasással kapcsolatos mondatba, már nem is akartam a kezembe venni az adott könyvet. Ez azonban mostanság változni látszik. 



A Várólista csökkentés nevezetű kihívást szerintem minden tapasztaltabb moly és blogger ismeri, hiszen már tíz éve fut. Ha nem ismered, egy kis összefoglaló:
  • olvass el 12 könyvet egy év alatt
  • olyan könyvet, ami legalább egy éve csücsül a polcodon
  • olyan könyvet, amit nem 2019-ben adtak ki
  • célja, hogy csökkentse a várólistádat.
Többet Lobo oldalán olvashatsz erről.
Szégyen, de egyszer se sikerült ezt teljesítenem. Igaz, nem minden évben vettem részt, alternatív listával se mindig készültem, mégis cikinek érzem, mert legalább 6 alkalommal részt vettem rajta. Tavaly valami történelmi-romantikus-erotikus könyvnél csúsztam el, amit nem bírtam végigolvasni, és mivel alternatív listám se volt, game over. Szerintem egyébként azért nem sikerült sosem a kihívás teljesítése, mert rendre olyan könyvekkel indultam, amik, igaz, a polcomon csücsülnek, mert érdekelnek, de nem annyira... Most megpróbáltam máshogy állni a dolgokhoz. Nézzük, mikkel:


Ez a rendes listám, lássuk az alternatív listámat:


Próbáltam olyanokat összeválogatni, amik igazán érdekelnek, és tényleg jó ideje a polcomon ülnek.


A másik a Havi egy újraolvasás című kihívás, amit Dóri indított el. Szeretek újraolvasni, és ez a célkitűzés pont kapóra jön, mivel vannak olyan könyvek, amiket annak idején könyvtárból vettem ki vagy kölcsönkaptam, és ezeket szeretném beszerezni egy újrázással megspékelve. Elég sok könyv jöhet szóba, hiszen a legtöbb már eleve a polcomon csücsül. Szabály nálam egyébként, hogy csak olyan regényt veszek újra kézbe, amit legalább 5 éve olvastam, mert a történetet pont elködösíti az idő. 35 könyvet gyűjtöttem össze a polcra, úgyhogy remélem, gyerekjáték lesz ezekből csemegézni: https://moly.hu/polcok/2020-ujraolvasas-kihivas 

Ti indultok idén valamilyen kihíváson?

10 megjegyzés:

  1. Jó lett a vcs-d, és örülök, hogy van alternatív is, kell hagyni kiskapukat! :) A Maigret-k remélem tetszeni fognak, nekem a pikárdiai tök jó élmény volt, és szerettem még a listádról az Odakint sötétebbet is. A Kékszeműfiú pedig közös pontunk!

    Jó olvasást, hajrá! :D

    U.i.: véletlenül kétszer tetted be az alaplista képet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, én is remélem :) Az Odakint sötétebbre nagyon kíváncsi vagyok, mivel a weird fictionből van, ami nagyon bejött (Expedíció) és van, ami nagyon nem (Rénszarvas).

      Igen, tudom, hogy kétszer van, de nem értem, miért :/ Mikor szerkeszteném, ott csak egyszer szerepel, a html kódnak meg az a része kínai :D De ha esetleg van ötleted, mi lehet a gond, szívesen fogadom a segítséget. Nagyon kijöttem a gyakorlatból :(

      Törlés
    2. Kíváncsi leszek ez melyik oldalán lesz a weird fictionnek! :D Remélem tetszeni fog! ;)
      Hát sajnos én sem tudok segíteni, nézd meg nálam meg a friss kommentek szekció van kétszer a blogom oldalsávján, és valamiért ha törlöm az egyiket, eltűnik a másik is. xD Kb. három éve nem tudom ezt megoldani. :D De amúgy annyira nem zavaró, csak azt hittem nem vetted észre, azért szóltam.

      Törlés
    3. :D Akkor jók a kilátások.
      Ja, persze, gondoltam, csak mondom hátha ismersz valami html trükköt :D

      Törlés
  2. Jó kis válogatás, és köszi, hogy csatlakozol hozzám!! :) A vcs-t én is azért buktam el rendre, mert hiába szereztem be X - Y könyvet, több év után már sokszor elment teljesen a kedvem tőlük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszi a kihívást :) Kiteszem majd a te képedet is :)
      Akkor ez gyakran előforduló dolog, másnál is olvastam ilyesmit :(

      Törlés
  3. Jó kis kihívások! A vcs-s alapkönyveid között pedig 3 olyan, ami nálam is várólistás, bár a mostani kihívásra nem kerültek fel. Hajrá, sok sikert a teljesítéshez! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És melyik az a 3 könyv? Köszi, neked is! :)

      Törlés
  4. Ó, Nicolas Barreau nekem nagy kedvencem! :) Szerintem tök jó, változatos listát állítottál össze, és jó, hogy gondoltál az alternatív opcióra is! Így egész biztos sikerülni fog, tapasztalatból mondom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Remélem, nekem is bejön :) Igen, az alternatív most életmentő, úgy érzem :D

      Törlés