2020. január 12., vasárnap

Knives Out - Tőrbe ejtve

Filmadatok
Zsáner: Krimi, vígjáték
Megjelent: 2019
Hossza: 130 perc
Imdb értékelés: 8,1/10

Miről szól?
A milliárdos krimiírót 85. születésnapján holtan találják vidéki villájában. A partit követő napon a tett helyszínére érkezik a híres magándetektív, Benoit Blanc, akit egy titokzatos személy bérelt fel a szenzációs bűncselekmény felderítésével. Ahogy a nyomozó elkezdi felgöngyölíteni az ügyet, egyre különösebb titkokra derít fényt. És bár az ünnepségen résztvevő családtagoknak, és a személyzetnek is megdönthetetlen alibije van, mindenkinek alapos indítéka volt a szörnyű tett elkövetésére. A vidéki magányban elszigetelt família minden tagja egyre kétségbeesettebben bizonygatja saját igazát, de Benoit Blanc egy meglepő csellel végül mégis tőrbe csalja a gyilkost.

Nagyon vártam ezt a filmet, mert az előzetes alapján egy hangulatos, macska-egér játéknak tűnt, egy sztárparádét felvonultatva. Azonban számomra nagy csalódás volt a film. Nehéz spoiler nélkül írni róla, de megpróbálom.

Először a krimiszál lepett meg, mert nagyon hamar kiderült, mi történt. Nyilván ha egy filmben ez történik, akkor később számíthatunk egy csavarra, érezzük, hogy itt még lesz meglepetés. Itt sokáig nem éreztették, hogy bármi történhetne még, olykor unalmas is volt, a csattanó pedig szerintem kiszámítható és béna volt. Sőt az egész szál emiatt nevetséges, és itt most konkrétan az öregúr elhalálozási módjára gondolok. Csak vontam fel a szemöldökömet.

Aztán ott vannak a színészek. Mind zseniálisak, persze, de nem lett volna rájuk szükség. B-kategóriás színészekkel is elment volna ez az amúgy is vérszegény sztori, és úgy érzem, nem is lettek kihasználva ezek a karakterek. Az egyetlen, aki vitte a hátán a filmet, az a főszereplő, számomra ismeretlen színésznő, Ana de Armas. Az ő nevét érdemes megjegyezni.

Úgyhogy sajnos számomra ez egy túlhájpolt filmmé vált, amit egyszer meg lehetett nézni. Ilyen kategóriában szerintem sokkal jobb és viccesebb volt a Murder Mystery. Inkább azt nézem meg megint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése