2019. szeptember 12., csütörtök

Kedvenc őszi hallmarkos filmjeim

Ha valaki öt évvel ezelőtt azt mondja, hogy a hallmarkos filmekről fogok posztot írni, körberöhögöm. Ugyanis régen lenéztem ezeket a filmeket, bár egyet se láttam. Történt aztán valamikor 2015 környékén, hogy láttam egy aranyos nyári filmet (A Country Wedding - Volt egyszer egy szerelem), ami egész szerethető volt, majd sorban jöttek a Fall Harvest, vagyis az őszi témájú filmek. Igen, giccsesek, igen, mindenki szép, igen, sosincsenek anyagi gondok (legalábbis nem hihetőek), sablonos minden, ezerszer láttad, de olykor egy-egy krimi, sci-fi vagy életről-lejövős könyv után pont jól jön a bájossága, egyszerűsége. Hozzátenném, egy-egy jobban sikerült film semmivel sem rosszabb egy moziban bemutatott, B-kategóriás romantikus filmnél, úgyhogy azért ha kíváncsiak vagytok, nyugodtan nézzetek meg akár erről a listáról valamit.


Mivel imádom az őszt (mióta nem kell általánosba, gimibe, fősulira, egyéb képzésekre járni), ezért egy pár éve tudatosan kerestem az ilyentájt játszódó filmeket. Ezért is örültem nagyon, amikor rátaláltam a Hallmark Fall Harvest témájára, ami általában szeptember végén kezdődik és Halloween napjával zárul. Mindent megkapunk, ami ősz: a színeket, a kabátokat, pulcsikat, az andalgásokat és persze a romantikus szálakat. Most egy listában összeszedtem, melyek az én kedvenc filmjeim a kínálatból. (A "rendes" filmekről majd egy külön posztban lesz szó.)



8. Falling for Vermont
Bemutatás éve: 2017
Főszereplők: Julie Gonzalo, Benjamin Ayres
Miről szól?: A sikerszerző Angela balesetet szenved, aminek következtében amnéziás lesz. Egy vermonti kisváros doktora, Jeff próbál neki segíteni a felépülésben.


7. Under the Autumn Moon
Bemutatás éve: 2018
Főszereplők: Lindy Booth, Wes Brown
Miről szól?: Alex, bár hiába dolgozik egy olyan cégnek, amely a kinti sportokra, túrákra hívja fel az emberek figyelmét, ő maga inkább a négy fal között szeret lenni. Azonban egy projekt miatt kénytelen rávenni magát, hogy kilépjen a komfortzónájából, aminek köszönhetően találkozik Josh-sal, a vidéki ranch egyik tulajával.


6. Autumn in the Vineyard
Bemutatás éve: 2016
Főszereplők: Rachael Leigh Cook, Brendan Penny
Könyv, amely alapján készült: Marina Adair: Autumn in the Vineyard
Miről szól?: Amikor Frankie Baldwin és Nate DeLuca egyaránt bejelentik igényüket a Sorrento Farm tulajdonlására, arra kényszerülnek, hogy megosszák egymás között a szőlőültetvényt, és egymás mellett dolgozzanak. Ráadásul mindketten beneveznek az éves Őszi Szüreti Fesztivál versenyére is, ahol a Legjobb Bor címért folyik a küzdelem – csakhogy, ez a versengés nem ér véget az ültetvényen…


5. Pumpkin Pie Wars
Magyar cím: Pitesütők háborúja
Bemutatás éve: 2016
Főszereplők: Julie Gonzalo, Eric Aragon
Miről szól?: Faye McArthy és Lydia Harper gyerekkori jó barátnők voltak, de tíz éve nem állnak szóba egymással. Mindkettejüknek saját cukrászdájuk van a kisvárosban, de egyik üzlet sem megy jól, és mindketten a szüreti fesztivál keretében megrendezett tökpite-sütő versenytől várják az üzlet fellendülését.
Egyiküket azonban a verseny előtt baleset éri. Ezután mindketten úgy döntenek, hogy a versenyre maguk helyet a gyerekeiket nevezik be.


4. Harvest Moon
Magyar cím: Tökös szerelem
Bemutatás éve: 2015
Főszereplők: Jessy Schram, Jesse Hutch
Miről szól?: Miután apja csődbe megy, a gazdag városi lány. Jennifer vidékre utazik, hogy szemügyre vegye a farmot, amit apja vett neki befektetés gyanánt. Azt reméli, hogy el tudja adni, és ezáltal apját kimentheti a csődből. Sajnos a farm anyagi helyzete nem túl fényes, ezért előbb fel kell javítani, hogy vevőt találjon rá. A farmon élő fivérek, Brett és öccse, Harry – akik a tökfarm hozamából próbálnak megélni, mindent elkövetnek, hogy megnehezítsék a dolgát. Jenninek sok nehézséggel kell megküzdenie, de végül is nem hiába.


3. Love, of Course
Bemutatás éve: 2018
Főszereplők: Kelly Rutherford, Cameron Mathison
Miről szól?: A megözvegyült Amy a lányát kíséri el a főiskolára, amikor barátnője unszolására a Fall Harvest fesztivál megrendezésében is részt vesz. Azonban a munkát meg kell osztania az eleinte szűklátókörű profeszorral, Noah-val...


2. Falling for You
Bemutatás éve: 2018
Főszereplők: Taylor Cole,  Tyler Hynes
Könyv, amely alapján készült: Jessica Gilmore: Baking for Keeps
Miről szól?: A rádiós Lacey, hogy megmentse a rádiót, egy agglegény pitesütő "aukciót" szervez. Amikor azonban a sztár agglegény meghátrál, kénytelen a városba látogató üzletembert, Zacet benevezni.


1. October Kiss
Magyar cím: Egy forró őszi csók
Bemutatás éve: 2015
Főszereplők: Ashley Williams, Sam Jaeger
Miről szól?: Az örökké vidám és optimista Poppy Summerall-t dajkaként alkalmazza Ryan Lawson, az özvegy, munkamániás vezető. A közös kalandok során a fiatal lány próbálja megmutatni Ryan-nek és két kisgyermekének, hogy mi az ami igazán fontos az életben – feltétlen szeretet, család és a mindennapok öröme.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése