2020. április 27., hétfő

Sorozatok tavaszra - avagy feel-good minden mennyiségben

Volt már egy hasonló bejegyzés, csak akkor őszre javasoltam sorozatokat.
A mostani posztban olyan szériákat hoztam, amelyek viccesek, felemelőek, lehet rajtuk mosolyogni, jó kedve lesz tőle az embernek.

The Good Place és The Kominksy Method


A két sorozatról írtam már egy posztot, így nem is húznám nagyon a szót. A The Good Place egy rettentően kedves sorozat, ahol főszereplőink azon dolgoznak, hogyan lehetnének jobb emberek, a The Kominsky Method pedig talán kicsit szomorkásabb, hiszen ott van benne témaként az elöregedés és gyász, de mégis megmosolyogtatja az embert.


No Tomorrow


A mindössze 13 részes sorozat az egyik kedvencem volt három évvel ezelőtt. A történet lényege, hogy a főszereplő lány megismerkedik egy sráccal, aki szentül hiszi: egy meteor tart a Föld felé, amely elpusztít mindenkit, ezért minden napot kihasznál. A lány - bár nem hisz neki -, de vele tart a bakancslista teljesítésében.
A remény, a jókedv, az életkedv jut eszembe erről a sorozatról. Mindegyik epizód végén kaptunk egy kis tanulságot, rengeteget lehetett rajta nevetni, hiszen a lány munkahelye is előtérbe került. Ha egy nehéz nap után szeretnétek, hogy valami jó is történjen, nézzetek meg egy epizódot. Engem egy nehezebb időszakon segített át, és azóta is ajánlom, akinek csak tudom.


Jane the Virgin


Szerintem ez akár kultsorozattá is válhat, mert annyira aranyos, kikacsintós, szarkasztikus. A történet szerint Jane, aki szüzességét őrzi a házasságig, véletlenül megtermékenyül. Így van, szappanoperás a sztori, ezt a narrátorunk is mindig az orrunk alá dörgöli ("After all, this is a telenovela"), de mindemellett okos, intelligens, beszólogatós, vagyis marha jó! Krimi szál is található benne, ahogyan remek alakítások (Gina Rodriguez Goldel Globe-ot kapott) és érzelmileg erős jelenetek (a harmadik évad közepéről ne is beszéljünk...). Most már végre Netflixen is fent van, úgyhogy lehet darálni.


Galavant


Jó ég, mennyire imádom ezt a sorozatot, még a mai napig dúdolom a dalait! Ez egy középkori musical, aminek az első két perce el is meséli, hogy Galavant szívszerelmét elrabolja Richard király, és Galavant útra kel, hogy megmentse. Azonban a sorozat nem arról szól, miképp menti meg a bajba jutott lányt, dehogyis! Madalena kijelenti, hogy neki tetszik a hírnév és a gazdagság, és inkább Richard királlyal marad. Ezek után követhetjük Galavant kalandjait, akit felkeres egy titokzatos hercegnő, miután országát elfoglalták.
A Galavant nem veszi magát túl komolyan, vicces, aranyos, kikacsintós, és sajnos csak két évadot élt meg. Hiába ilyen rövid, érezni az egészen, hogy a készítők és a színészek imádták forgatni, egy jó csapat jött össze jó időben, jó helyen.
Mindenképpen adjatok neki egy esélyt, nagyon élvezetes sorozat!

2 megjegyzés:

  1. A Jane the Virgin az egyik abszolúúút kedvencem! Imádtam az egészet. :) Rogelio mellett Jane volt a másik nagy kedvencem, de összességében szinte mindenki a szívemhez nőtt. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Rogelionak volt az az ébresztője, tudod, It's another beautiful day to be Rogelio.. :D Na, nekem is az volt az ébresztőm egy ideig :D
      Remélem, azért máshoz is kedvet hoztam :P

      Törlés